100’den Fazla Katmanla Oluşturulan Çok Yönlü Fotoğraflar

Japon görsel sanatçı Nobuhiro Nakanishi, zamanın anlaşılabileceğine inanmıyor, ancak son sergisinde onu avucun içinde yakalarsak neye benzeyeceğini bize göstermek için harika bir iş çıkarıyor.
Projeye Katman Çizimleri deniyor, ancak ‘çizimler’ ifadesi yalnızca burada kavramsal olarak kullanılmaktadır. Nakanishi, aslında, çeşitli zaman aralıklarında alınan yüzlerce fotoğrafı kare şeklinde akrilik panellere aktararak ekran oluşturuyor. Dik açıyla bakıldığında, görüntüler yavaşça son bulanıklığa kayboluyor ve yavaş yavaş soluyor gibi görünüyorlar. Eserlerde zamanın bir bütün olarak geçişi ve ilerlemenin her bir anını gözlemleyebiliyoruz.
Nakanishi, resmi web sitesinde “Zamanı bir heykel olarak yakalamak izleyiciye zamanın yüzeyselliği yaşatıyor” diyor. “Hepimiz zamanın geçmesine tabi oluyoruz, ancak her birimiz bunu kendi yolumuzla hissediyor ve algılıyoruz. Bu seride zaman ve mekanı hem görüntüleyen hem de sanatçı tarafından paylaşılan sansasyon olarak tasvir etmeye çalışıyoruz” diyor. Katman Çizimleri en son Aralık 2016’da, BAE Sharjah’daki İslam Sanatları Festivalinde gösterildi. Eserlerde kendinizi yaşayın ve zamanla etkileşim içinde kendinizi kaybedin.
İşte sanatçının eserleri…










100’den Fazla Katmanla Oluşturulan Çok Yönlü Fotoğraflar 100’den Fazla Katmanla Oluşturulan Çok Yönlü Fotoğraflar Reviewed by fikrinizolsun on Haziran 22, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.